Overstapberoepen

Door de coronacrisis is er veel veranderd op de arbeidsmarkt. In veel sectoren raakten mensen hun baan kwijt en zijn er voorlopig ook geen nieuwe banen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, luchtvaart of fysieke dienstverlening. Het UWV volgt deze ontwikkelingen op de voet en publiceert voor deze beroepen een overzicht met overstapberoepen. Dat zijn beroepen in een andere sector, die op basis van de skills die je ervoor nodig hebt vergelijkbaar zijn. Bij KCH-loopbaanpaden kunnen we je helpen je skills op een rij te zetten, te presenteren en te vergelijken met kansrijke beroepen in de winkel, logistiek of webshop.

Bron: werk.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Persoonlijk skillspaspoort

In het skillspaspoort laat je zien wat je in huis hebt. Het is een persoonlijk (digitaal) document waarin je jouw kennis en vaardigheden kunt vastleggen, beheren en laten zien aan wie jij wilt! Het skillspaspoort gaat een loopbaan lang mee en geeft een helder overzicht van wat jij allemaal al in huis hebt om jouw loopbaan tot een succes te maken.

Je skillspaspoort laat dus direct zien: ‘Wat kan ik?’ waardoor de volgende stap; ‘Wat wil ik daar dan nu mee?’ snel is gezet. Handig voor jezelf, maar ook om te laten zien aan je (nieuwe) werkgever. Wil je jouw skills verder ontwikkelen, dan helpen we je met tips voor scholing of leren in de praktijk.