Jouw leerrekening

Om blijvend inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt is het vaak nodig om mee te veranderen met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Soms groei je daarin mee en kun je in de praktijk je vaardigheden verder ontwikkelen. In andere gevallen is het nodig om een cursus of training te volgen. In veel cao’s, ook die van de supermarkten en non-food retail, is voor elke medewerker een bedrag opgenomen om dit te kunnen betalen. Dit bedrag kun je opsparen op je eigen leerrekening en besteden aan een opleiding die jij belangrijk vindt.

Wij kunnen je meer vertellen over de leerrekening die beschikbaar is voor jouw sector. Waar jij recht op hebt en hoe je er gebruik van kunt maken. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Persoonlijk skillspaspoort

In het skillspaspoort laat je zien wat je in huis hebt. Het is een persoonlijk (digitaal) document waarin je jouw kennis en vaardigheden kunt vastleggen, beheren en laten zien aan wie jij wilt! Het skillspaspoort gaat een loopbaan lang mee en geeft een helder overzicht van wat jij allemaal al in huis hebt om jouw loopbaan tot een succes te maken.

Je skillspaspoort laat dus direct zien: ‘Wat kan ik?’ waardoor de volgende stap; ‘Wat wil ik daar dan nu mee?’ snel is gezet. Handig voor jezelf, maar ook om te laten zien aan je (nieuwe) werkgever. Wil je jouw skills verder ontwikkelen, dan helpen we je met tips voor scholing of leren in de praktijk.